Vorige week hebben jullie kunnen lezen hoe mijn eerste dag Lissabon mij is bevallen. Vandaag neem ik jullie mee op reis op dag 2.

Op dinsdag stonden we vroeg op. Het scheelt dat de tijd in Lissabon een uur achter loopt. We hadden die dag ons eerste ontbijtje in dit hotel. Wat spannend, want wat kon je nou verwachten? (Voor mij zijn eetmomenten altijd de hoogtepunten van mijn dag.)Er was voldoende keuze: verschillende broodjes en meerdere soorten beleg. Niet een heel rijkelijk assortiment, maar dat kon je eigenlijk ook niet verwachten.

Onze plannen voor vandaag waren: Parque Eduardo VII, Estufa Fria, Belém, Oceanario en eventueel Colombo bezoeken. Best veel voor op één dag kwamen we achter. Maar achteraf gezien als je weinig tijd hebt, moet dat wel te doen zijn. En hoe belangrijk is het nou om te shoppen als je prioriteiten moet stellen? 😉

We begonnen met het bezoeken van Parque Eduardo VII, één van de highlights van Lissabon. Onderweg liepen we door een straat met allemaal dure winkels, een soort P.C. Hooftstraat van Lissabon. Langzaamaan liepen we omhoog. Eenmaal aangekomen bij dit park, had je een mooi uitzicht. Het is niet dat je een overzicht van Lissabon had vanaf dit punt, maar je kon wel mooi een stuk naar beneden kijken en in de verte de zee zien.


Na Parque Eduardo VII gingen we naar Estufa Fria. Dit is een botanische tuin die naast het park ligt. Op TripAdvisor las ik veel goede recensies over deze tuin en volgens velen zou dit de mooiste botanische tuin van Lissabon zijn. Het komt op deze site ook als één van de topattracties naar boven. Ik was benieuwd! De botanische tuin was wel mooi, maar zou ik niet bezoeken als ik maar drie dagen in Lissabon zou verblijven. Er was veel groen (best logisch;)), maar je zag geen bloemen, wat opzich wel jammer was. Weinig kleur dus. Natuurlijk bestaan er veel verschillende soorten botanische tuinen. Aan entree ben je € 3,10 kwijt. Als student betaal je maar € 1,55.

Nadat we Estufa Fria hadden bezocht, besloten wij naar Belém te gaan om daar de Torre de Belém en eventueel ook de Mosteiro dos Jerónimos te bezoeken. Wij zijn beide gebouwen niet in geweest, omdat we die dag veel bezienswaardigheden wilden bezichtigen en er enorm lange rijen stonden. Ik kan in ieder geval wel zeggen dat het er van buiten heel mooi eruit ziet!

DSCN2714
Als je van de Torre de Belém richting de Mosteiro dos Jerónimos loopt, zie je het Padrão dos Descobrimentos. Dit is een monument dat in het teken staat van de Portugese ontdekkingsreizigers. Wat ik enorm jammer vond is dat dit monument in de steigers stond toen wij er waren.

Met dat we daar buiten liepen zagen we veel mensen met tasjes van Pastéis de Belém lopen. Dit zaakje staat enorm bekend om de pastéis de nata, een Portugese lekkernij. Op internet las ik er al van alles over en als je in Belém rond loopt kun je er niet omheen. Het zaakje heeft 400 zitplaatsen, die allemaal bezet waren en er stond een hele rij vanaf de straatkant, als het niet verder was, naar de ingang met allemaal mensen die van die pasteitjes wilden afhalen. Als je in Belém bent, raad ik je aan om de moeite te nemen om even in de rij te staan. Het is toch iets waar Lissabon om bekend staat. Je betaalt € 1,05 voor één pasteitje.

Na de pasteitjes te hebben bemachtigd, wilden wij nog even rondlopen in Belém. Belém moet het echt van de toeristen hebben die voor de bezienswaardigheden er naartoe komen, want verder is Belém naar mijn mening niet heel bijzonder qua winkels.

Inmiddels was het al laat in de middag, waardoor Shannon en ik besloten om vandaag niet meer naar Océanario te gaan. Tegen de tijd dat we er zouden zijn zouden we misschien een uur verder zijn. Ook zou dit aquarium om 20.00 uur sluiten.

We zijn vanaf Belém doorgegaan naar Centro Comercial Colombo. Dit is een overdekt winkelcentrum dat tot 0.00 uur open is. Hier hebben we flink onze slag geslagen. We verlieten deze mall dan ook maar een paar minuten voor 0.00 uur. Binnenkort kun je in mijn shoplog zien wat ik hier allemaal heb gekocht.

Ben je benieuwd naar de rest van ons verblijf in Lissabon? Volgende week staat deel 3 van onze vakantie in Lissabon online 🙂

Advertenties